lego mannetjes

Throwback Thursday: mijn favoriet speelgoed

Ik zie op Instagram dat er tegenwoordig weer iets nieuws is: elke donderdag moet je een foto posten van jezelf als kind. Pakt dat dat niet gaat gebeuren: foto’s van kleine Andrizzy zijn strictly personal (en misschien ooit gedeeld met een grietje, you know, die vallen daar wel voor, zo wat boyish schattigheid). Maar wat ik wel de moeite vond, is met jullie mijn favoriet speelgoed eens te delen. Want dàt was nog eens plezant.

lego stenen1. Lego

Ja gast, Lego. Dat was écht plezant. En het leuks van al vond ik nog die losse blokjes omdat je dan zo zelf iets kon in elkaar zetten. Je kon ook zo voorgebouwde pakketjes kopen (prefab – haha) maar dat vond ik natuurlijk veel minder cool. Ik had echt veel Lego. Elke vakantieperiode lag heel het huis vol – en ons mama maar vloeken omdat ze op zo’n blokje trapte… Op Leggo.be kan je keiveel info terugvinden, en ik ben dan ook een veel-bezoeker!

2. Meccano

Het is eigenlijk vreemd dat ik geen Bob De Bouwer ben geworden, want Meccano is ook speelgoed om dingen mee te bouwen. Serieus wat constructies mee in elkaar gezet hoor. Ik was toen wel al wat ouder, Meccano is wel wat moeilijker dan Lego. Het moet juist zijn, anders komt er niets van. Chance dat ons papa daar ook een held in was, anders was daar nooit iets van gekomen waarschijnlijk.

matchbox porsche3. Autootjes

Misschien nog wel het leuks van allemaal. Autootjes. En dan zelf banen bouwen van karton of tekenen op papier en dat op de grond leggen. Yeah, in die tijd moesten verkeersregels nog niet zo… Dat was pas echt plezant…

Waar speelden jullie mee als kind? Had ik nog maar weken achtereen verlof zoals vroeger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *