solliciteren

Solliciteren maar!

We zijn dus intussen een maandje werkloos en volop aan’t solliciteren. Enfin, ik ben een weekje aan’t solliciteren. Ik moet eerlijk toegeven dat ik geluk had dat ik juist zonder werk voel toen het al mooi weer werd. Ik heb dus eerst nog even geprofiteerd van de mooie dagen en heb op’t gemakje mijn papieren en cv en brieven enzo in orde gebracht. Zag er toch wel wat magertjes uit. Mijn vakantiewerk was meestal simpel en om ineens veel geld te verdienen, dus daar zat zelden echt bureauwerk bij.

Ik heb me nu al bij een aantal interimkantoren ingeschreven en ik ben eens benieuwd. Ik vond het wel een beetje voos dat ze me ook vroegen over ik bandwerk of laden en lossen wilde doen. Niet allemaal hoor, maar sommige wel. Nee ik heb geen 3 diploma’s en ik ben na mijn middelbaar gestopt, maar is dat tegenwoordig echt allemaal al nodig om gewoon wat gegevens in te voeren? Bij een ander kantoor mocht ik onmiddellijk testen doen voor werken op een callcenter maar dat zie ik echt niet zitten… Heel de dat mensen lastig vallen aan de telefoon, of zagende klanten met klachten mogen opvangen, nee merci… Moest ik nu echt hopeloos zijn zou ik dat overwegen (want anders kan ik niks meer betalen dus jah, dan heb je niet veel keuze he) maar ik ben maar net op zoek, ik ga het eerst nog een kans geven.

Het komt goed. Ik hoop toch echt iets te kunnen vinden dat een beetje aanleunt bij mijn interesses. En dat er wat knappe grietjes werken. Dat zou ook tof zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *