gezonde restaurants

Mijn 4 favoriete gezonde restaurants in Antwerpen

Ben je een echte foodie, dan is een reisje naar Antwerpen een absolute must. Niet zo zeer vanwege de gezellige cafés, de talloze markten of voor een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal, maar een ongekende culinaire ervaring. De Vlaamse stad is namelijk het walhalla voor iedereen die niet alleen lekker, maar vooral gezond wil eten. Dat is een behoorlijke opgave. Met tientallen restaurants waar je uit kunt kiezen is het een hele kunst om de ideale top drie samen te stellen.

Lombardia

Lombardia AntwerpenHet is nog net niet de plek waar je naar toe gaat om gezien te worden, maar het scheelt niet veel. Al jarenlang weet Alain, de uitermate sympathieke eigenaar van Lombardia, de hongerige magen te verwennen met een gezonde maaltijd. Lombardia is dan ook met recht een begrip in culinair Antwerpen. Hier was de gezonde maaltijd al hip voordat het echt trendy werd. Het is een restaurant als geen ander en dat is vooral te danken aan de kleurrijke, bijna alternatief aandoende sfeer in de zaak. Hier geniet je van eerlijke biologische gerechten zoals de Beasty Boy. Het is een goed gevuld broodje, maar als je het bestelt zie je direct waarom het een succesnummer is. Heerlijke zoetzure zure kip wordt gecombineerd met verse groenten. Wie behalve gezond ook glutenvrij, lactosevrij of zelfs graanvrij wil lunchen of dineren, kan hier ook prima terecht. Je vindt Lombardia aan de Lombardenvest 78 in Antwerpen.

Divers

divers antwerpenDivers is een superleuke gezonde ontbijt- en lunchbar op het Antwerpse Zuid. Deze toffe spot in Antwerpen wordt gerund door de bloedmooie Esther Andries, die tegelijk ook de proteïnepoeders van Your Healthy Fix op de markt brengt.

Een heerlijke plek voor een gezonde smoothiebowl waar je altijd met de glimlach wordt bediend! Volkstraat 9 is het adres – let op: ’s avonds is deze hotspot gesloten!

Native

native antwerpenHet is even zoeken, maar met een beetje goede wil valt er genoeg te ontdekken in de Scheldestad. Een daarvan vind je aan de Muntstraat 8 in Antwerpen, net iets buiten het centrum en nabij de Schelde. Hier is Native gevestigd, een gezellig restaurant wat er net even anders uitziet dan de meeste restaurants. De retro inrichting trekt een breed publiek met een gemeenschappelijke deler: de liefde voor een gezonde maaltijd. Verwacht geen grote zaak, maar juist een etablissement met een intieme sfeer. Het regelmatig wisselende menu staat vol met gezonde klassiekers zoals diverse salades, maar ook quinoa en verschillende kaassoorten. Naast de gewone gezonde opties kun je hier ook terecht voor een verrassend lekkere vegetarische of glutenvrije maaltijd. Voor de liefhebber van een gezonde, snelle hap is Native echt een uitkomst. Op warme dagen kun je ook plaats nemen op het terras en zo ongedwongen genieten van het weer in combinatie met een goede, gezonde maaltijd. Ik zag deze zomer Steffi Vertriest van Njam nog op het terrasje zitten – toch een goed teken if you ask me!

HÜMM – House of hummus

humm antwerpenDat lekker en gezond eten ook betaalbaar kan zijn bewijst Hümm, gevestigd aan de Kronenburgstraat 90. Ooit begon men hier op een kleinschalige manier met het aanbieden van vegan lunchgerechten. Zoals wel vaker het geval is groeide de kleine onderneming als onbespoten kool en vandaag de dag is Hümm de hotspot voor vegans en foodies. Wat ondanks het succes niet is veranderd, is het belangrijkste ingrediënt: hummus. Het heeft ervoor gezorgd dat de zaak is uitgegroeid tot de hotspot van Antwerpen voor liefhebbers van een gezonde maaltijd. Men beperkt zich niet tot een specifieke keuken, maar laat zich graag inspireren door verschillende smaken uit heel de wereld. Naast de heerlijke gerechten is ook de inrichting helemaal top. De sfeer laat zich het best omschrijven als urban jungle met een no-nonsense mentaliteit. Inmiddels heeft men ook een tweede vestiging geopend in Antwerpen, die vind je aan de Dageraadplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *