iPhone als draadloze muis

iPhone als draadloze muis gebruiken, zo moet dat!

Als je een laptop hebt, gebruik je daar misschien liever een muis bij dan het trackpad. Maar als je onderweg bent, kan het lastig zijn om een muis mee te nemen of om die gemakkelijk te vergeten. Maar gelukkig heb je misschien wel een draadloze muis bij je zonder dat je het door hebt als je een iPhone hebt.

De lijst van dingen die je met een iPhone kunt doen, is bijna eindeloos. Van surfen op het web tot het in kaart brengen van de sterren aan de hemel, de iPhone zit boordevol mogelijkheden. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de iPhone ook als muis of trackpad voor een Mac kan fungeren. Het klinkt misschien gek om een apparaat van honderden euro’s als muis te gebruiken, maar als je in nood zit, is het beste gereedschap het gereedschap dat je direct tot je beschikking hebt. Hier lees je hoe je je iPhone als muis kunt gebruiken met je Mac.

Dankzij bepaalde apps kun je van je iPhone een draadloze muis maken voor een Mac, Windows of Linux-computer! Lees verder als je wilt weten hoe je deze transformatie tot stand brengt: we helpen je in een mum van tijd door de stappen heen.

Stap 1. Koop een app om van je iPhone een draadloze muis te maken

De eenvoudigste manier om van je iPhone een draadloze muis voor je computer te maken, is door een app te installeren die dat voor je doet. Deze methode werkt met Macs, Windows-pc’s en Linux-computers, en het is een zeer werkbaar systeem als je alles eenmaal hebt geïnstalleerd.

Er zijn een paar apps die deze optie bieden. Je hoeft alleen maar de app te installeren op je iPhone en op je computer, en je moet je iPhone en computer op hetzelfde Wi-Fi-netwerk hebben om de app te laten werken.

Er is geen tekort aan apps die helpen om te profiteren van het concept “iPhone (of iPad) als muis”. Een van de meest gewaardeerde apps is Mobile Mouse Remote. Het is een van de tientallen apps die online opduiken en vergelijkbare functionaliteit bieden, maar het heeft ook de beste recensies gekregen, met ondersteuning voor de iPhone, iPad en Apple Watch.

Remote Mouse tovert je iPhone om in een draadloze muis, maar daar blijft het niet bij. Het verandert je iPhone ook in een trackpad, zodat je multi-touchgebaren kunt gebruiken (vergelijkbaar met Mac-trackpadgebaren) om te scrollen, zoomen en meer.

Je kunt ook het toetsenbord van je iPhone op je computer gebruiken, mocht je dat willen. Dit houdt in dat je functietoetsen en een numeriek toetsenblok krijgt, mocht het toetsenbord van je computer die niet hebben. Meer informatie over deze apps en hoe ze te gebruiken kan je vinden bij Techgeek, bijvoorbeeld.

Stap 2. Synchroniseer de draadloze muis-app met je iPhone en computer

Zodra je een app hebt gekozen, moet je een paar stappen volgen om de app op je computer en je iPhone te laten werken. Eerst moet je de app op je iPhone installeren. Ga naar de App Store en zoek de app die je wilt. Remote Mouse en Mobile Mouse Remote zullen daar beide te vinden zijn en download de app.

Nu moet je ervoor zorgen dat je iPhone en computer zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden. Zodra dat het geval is, kan je de app op je iPhone en op je computer openen. Je iPhone en computer kunnen vragen om Bluetooth-toegang voor de app, en om toestemming om te zoeken naar lokale apparaten om verbinding mee te maken. Tik op OK voor beide vragen: als deze niet zijn ingeschakeld, werkt de app niet.

De eigenlijke instructies voor draadloze muis-apps zullen een beetje verschillen voor elk van hen, maar je kunt ze over het algemeen gebruiken door je vinger over je iPhone-scherm te slepen om je cursor te verplaatsen en op je scherm te tikken om te klikken. Om je iPhone niet langer als muis te gebruiken, sluit je de draadloze muis-app op je iPhone en sluit je de app op je computer.

Gebruik je iPhone als draadloze muis, waar en wanneer je maar wilt. Het is geweldig dat er apps bestaan waarmee je je iPhone kunt omtoveren tot een draadloze muis voor je computer. Of je nu onderweg bent of achter een bureau zit, je hebt deze opties voor als je muis het laat afweten of als je gewoon minder draden in je leven wilt.

We hopen dat de bovenstaande gids je helpt de juiste app voor je iPhone en computer te vinden, en dat het je helpt je zo in te stellen dat je in principe altijd een draadloze muisoptie hebt. Of je nu de voorkeur geeft aan andere muizen of niet, het is een geweldige optie om te weten over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *