kerstversiering

Hoe maak je je kerstversiering meer Pinterest-waardig?

Kerstmis is een tijd van het jaar waarin mensen de kans krijgen hun creativiteit te tonen. De manier waarop je je huis versiert is geen uitzondering, en het is een kans om ervoor te zorgen dat iedereen die langskomt een kijkje krijgt in hoe speciaal Kerstmis voor jou is.

kerstdecoratieKies de juiste kleurencombinatie

De volgende stap bij het versieren voor de feestdagen is het kiezen van een kleurenschema dat het beste bij uw huis past.

Kleur kan een krachtig effect hebben op onze stemming en emoties, dus het is belangrijk om kleuren zorgvuldig te kiezen. Warme kleuren kunnen bijvoorbeeld een gezellig gevoel creëren in uw huis, terwijl koele kleuren u een modernere uitstraling kunnen geven. Als u meer gaat voor een ouderwetse of klassieke sfeer (of gewoon wat anders wilt), zijn neutrale tinten zoals bruin, groen en grijs goede opties. Pasteltinten zijn ook populair in deze tijd van het jaar – ze zijn zacht en vrouwelijk zonder te meisjesachtig of overdreven schattig te zijn!

Gebruik uw voordeur als middelpunt

Zie uw voordeur als de perfecte gelegenheid om uw vakantiegevoel te tonen. Je kunt een krans, tafelkleed, kerstboom en/of lichtjes gebruiken. En met extra versieringen zoals sneeuwvlokken en dennenappels kun je onmogelijk die Pinterest-waardige look krijgen.

  • Gebruik een krans op je voordeur die rood, groen en wit is. Hang hem aan de binnenkant van de deur, zodat iemand die langskomt hem meteen kan zien omdat hij door de glazen ramen van je voordeur naar buiten kan kijken. Je hoeft ook geen dure te kopen – je kunt er zelf een maken! Ze zijn gemakkelijk genoeg voor iedereen die iets speciaals wil maar niet iets ingewikkelds (ik dus).
  • Hang wat slingers rond de plaatsen waar mensen je huis binnenkomen, zoals langs de trap of bij deuren die naar verschillende kamers leiden (zoals slaapkamers).
  • Heb je te weinig cadeaus onder je kerstboom, maak dan wat “valse kadootjes” met lege dozen met mooi inpakpapier – zo ziet je kerstboom er plots tien keer leuker uit! Natuurlijk is een écht perfect kerstcadeau nog heel wat beter, haha!

kerstversiering

Voeg een krans toe voor een instant chique decoratie

Een manier om je decoraties meer Pinterest-waardig te maken is door een krans toe te voegen. Een krans is een geweldige manier om kleur en textuur toe te voegen aan je kerstversiering.

Kransen kunnen van alles worden gemaakt, zoals echte of kunstbloemen, natuurlijke materialen zoals dennenappels en hulstbladeren, of zelfs wijnkurken. Kransen kunnen worden opgehangen aan een deur, boven een open haard of aan de muur voor een instant chique decoratie!

Als je je creatief (of lui) voelt, kun je er ook een maken van spullen die in je huis liggen en die al maanden op dezelfde plaats liggen – zoals oude cadeauzakjes en lintrollen die nooit bestemd lijken voor iets anders dan opslagruimte onder het bed.

Kies voor sprookjesverlichting in plaats van gewone

Feeënverlichting is een geweldige manier om een vleugje kerstmagie aan uw huis toe te voegen. Als u op zoek bent naar iets dat meer is dan de zoveelste rij saaie witte lichtjes, dan zijn feeënlampjes de juiste keuze.

Sprookjesverlichting kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. U kunt ze aan uw boom hangen, of aan het plafond voor een betoverend schouwspel. Ze kunnen zelfs uw kerstkoekjes een feestelijk tintje geven!

Verwaarloos uw gang niet

Laat uw looppad opvallen door verlichting aan te brengen of een spiegel toe te voegen. Het licht zal weerkaatsen tegen de spiegel, en dit zal je looppad mooier maken.

Als je niet veel geld te besteden hebt aan decoraties, overweeg dan om goedkope kerstverlichting te kopen waarmee je je huis kunt versieren. De beste manier om ze toe te voegen is gewoon door ze op de muren of poortpalen te plakken. Als je iets chiquers wilt, probeer dan eens feeënverlichting te gebruiken!

kersttafel kerstversieringMaak van uw kersttafel iets speciaals

Je hoeft geen Martha Stewart te zijn om je kersttafel bijzonder te maken. Hier zijn enkele eenvoudige manieren om te decoreren:

  • Gebruik een tafelkleed. U kunt er een kopen, of stof gebruiken als tafelloper of stoffen servetten in plaats van papieren. Zorg ervoor dat je iets gebruikt dat bij het kleurenschema van je huis past, maar er ook een beetje bovenuit steekt (tenzij je wilt dat het precies past).
  • Voeg een of twee versieringen toe aan beide uiteinden van de tafel – deze hoeven niet duur of tijdrovend te zijn; blijf gewoon bij wat u het mooist vindt! De middenstukken moeten op ooghoogte staan voor iedereen die aan tafel zit.
  • Gebruik kaarsen! Dit is een gemakkelijke manier voor iedereen die de rest van het jaar niet veel aan versiering buitenshuis doet (of zelfs degenen die dat wel doen), want alles wat ze nodig hebben is wat kaarsen en wat lucifers/aanstekervloeistof en voila! Instant Pinterest-waardig kerstversiering succesverhaal!

Ik hoop dat deze tips je hebben geholpen om je kerstversiering meer Pinterest-waardig te maken! Het mooiste is dat er niet veel tijd of geld voor nodig is, alleen wat creativiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *