Gisteren gemaakt: Jeroen Meus zijn Balletjes met Selder

Ik ben eigenlijk niet zo’n kok, maar goed, als man alleen moet je af en toe eens voor je eigen eten zorgen he. ‘k Kan toch niet altijd naar’t frituur gaan of de Pizza Hut laten komen? Dus gisteren was’t zondag en had ik nog eens tijd om iets te proberen. Iets van Jeroen Meus durf ik al eens maken. Die mens doet op tv ook precies alsof hij “zomaar” wat ingrediënten bij elkaar in een pot gooit, en wat daar dan uit komt is ziet er gewoonlijk nog wel eetbaar uit.

Het werd dus balletjes in seldersaus. Ons moeder maakte dat vroeger ook al eens klaar en ik vond dat nog wel doenbaar klinken, dus hop, proberen maar.

Voor de balletjes moest ik een portie gehakt mengen met een teentje look, wat gesnipperde peterselie, een eitje en wat paneermeel. Dat laatste is om het geheel wat droger te maken. Goed kneden en balletjes rollen, en dan bakken natuurlijk. Mijn appartement begon al lekker te ruiken. En toen ging het een beetje mis… Voor die seldersaus moest je een selder met wat boter en sjalot klaarmaken door dat te laten stoven op een vuurtje. Maar ik heb dat vuur waarschijnlijk wat te hoog gezet want de onderkant zag zwart en de bovenkant was rauw… Echt weer typisch. Gelukkig had ik ook nog een blik selder…

Omdat dat nu echt wel zielig was voor een zondagavond, heb ik er gisteren een patatje bij geschild om een lekker pureetje te maken. Ik ben niet zo’n fan van gewone gekookte aardappelen – liever een lekker pastagerechtje ofzo.  Vanavond is er nog wat overschot, maar ‘t is maandag, en ‘t is echt weer zo een mààndag, grrr… Dus ik denk dat ik vanavond maar gewoon een lekker Waldkorn-boterhammetje met seldersalade erbij eet. Dat is dus écht een geslaagde combinatie he! (Ik eet dat uiteraard niet omdat het gezond is, daar ben ik echt wel te stoer voor. B-) )

Tot zover de kookpret van het weekend. Succes met het recept mannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *