series om te kijken

Drie series om zeker te bekijken op Netflix en Apple TV

Top drie beste series op Netflix en Apple TV

Op streamingservices als Netflix en Apple TV staan genoeg films en series, waardoor je je nooit hoeft te vervelen. Soms kan het aanbod alleen best wel overweldigend zijn, puur omdat er zoveel is om uit te kiezen. Hierdoor zie je door de bomen het bos niet meer en is de halve avond al voorbij voordat je de juiste serie gevonden hebt.

Herken jij dit probleem? Niet getreurd, want in dit artikel hebben wij voor jou de drie beste series op Netflix en Apple TV op een rijtje gezet.

Manifest (2018- )

De serie Manifest op Netflix is een dramaserie met bovennatuurlijke elementen. De serie werd in Amerika oorspronkelijk uitgezonden op de NBC, maar werd hier na drie seizoenen gecanceld. Toen de eerste twee seizoenen daarna op Netflix verschenen, werd de serie gelukkig zo enorm goed ontvangen dat Netflix deze overkocht. Seizoen vier is dus nu voor Netflix in de maak.

Manifest gaat over de passagiers van een vliegtuig dat van Jamaica op weg is naar New York. Wanneer de passagiers in New York aankomen, blijkt echter dat er vijf jaar lang voorbij is gegaan. Al die tijd zijn het vliegtuig en zijn passagiers vermist geweest. Nu de inzittenden terug zijn, moeten ze niet alleen proberen hun levens weer op te pakken, maar kampen ze ook met de mysterieuze “callings” die zij ervaren.

Dickinson (2019-2021)

Dickinson is een serie op Apple TV over de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson. De serie speelt zich af in de 19e eeuw en gaat over het leven van de jonge dichteres, gespeeld door Hailee Steinfeld. Dat leven was er namelijk niet zomaar een, want Emily Dickinson was een dichteres die zich van de begrenzingen van haar tijd niks aantrok.

De kijker wordt meegenomen in de wereld van Emily, waarin zij niet helemaal past. We zien hoe ze de beperkingen die haar werden opgelegd op een onbeschaamde manier onderzoekt en uitdaagt, in een gevecht om haar stem te laten horen. Hierbij komen ook zowel relatie- als familieproblemen kijken. Dickinson heeft in totaal drie seizoenen, met elk tien afleveringen. Het laatste seizoen kwam uit in 2021.

The Witcher (2019- )

Fantasyserie The Witcher is één van de meest populaire series op Netflix. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks en werd eerder ook al gemaakt tot een videogame. Het verhaal gaat over “witcher” Geralt of Rivia, gespeeld door Henry Cavill, die bovennatuurlijk sterk is. Hij trekt door “het continent” en laat zichzelf inhuren om op monsters te jagen. Daarnaast spelen ook de verhaallijnen van tovenares Yennefer of Vengerberg en Kroonprinses Ciri of Cintra, die soms met de andere verhaallijnen mixen.

Het eerste seizoen van The Witcher kwam uit in 2019 en was meteen een enorme hit. Het tweede seizoen kwam in december van 2021 uit en heeft, net als seizoen één, acht afleveringen. Naast dat seizoen drie al is bevestigd, komt er in 2022 ook een prequel miniserie uit genaamd The Witcher: Blood Origin.

Tot zover onze top drie aanraders. Weet jij al welke je vanavond opzet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *