schoonmaken

Calorieën verbranden tijdens het schoonmaken, dat kan echt!

Wil je afvallen en ben je aan een dieet begonnen? Het is dan ook goed om meer te gaan bewegen. Als je wilt afvallen met calorieën tellen dan is het goed om het volgende te weten. We moeten dan even terug naar de calorieën en de kilocalorieën. Vaak worden deze twee begrippen door elkaar gehaald en worden ze niet goed gebruikt.

Ons lichaam krijgt energie binnen door middel van drinken en voeding. Deze hoeveelheid energie wordt benoemd als kilocalorieën. 1 kilocalorie is 1000 calorieën. Met voedingsmiddelen is het zo dat ze in kilocalorieën aangegeven worden, maar er wordt gesproken over calorieën. De energie die het lichaam verbruikt wordt ook in calorieën uitgedrukt. Men noemt het de verbranding van de calorieën.

schoonmaken

Inname en verbranding

Het lichaam verbruikt energie. Het verbrandt calorieën wanneer je beweegt, maar ook als je slaapt worden er calorieën verbrand. Hoeveel dit er zijn hangt helemaal af van de verschillende factoren waar jouw gewicht, jouw leeftijd, jouw geslacht en de mate van activiteit een rol spelen. Als je evenveel calorieën binnenkrijgt als dat je verbrandt, zal je qua gewicht gelijk blijven. Krijg je echter meer calorieën binnen dan kom je aan, en als je meer calorieën verbrand dan dat je binnenkrijgt, val je af.

Afvallen

Om af te vallen is het aan te raden om voldoende te bewegen. Als je beweegt, gaat jouw lichaam calorieën verbranden. Je begrijpt dat sporten een uitstekende manier is om af te vallen. Maar er zijn ook andere activiteiten waarmee je calorieën kunt verbranden. Er zijn wat zwaardere huishoudelijke taken waar je lekker extra calorieën mee kan verbranden.

Welke huishoudelijk taken zorgen voor een goede verbranding van calorieën?

Vervelend om altijd de huishoudelijke taken te moeten doen, vind je niet? Maar er is goed nieuws. Met deze taken verbrand je lekker veel calorieën. Ze zorgen voor lekker veel beweging en dat is nu net wat je moet doen als je wilt afvallen. We zullen een paar huishoudelijke taken voor je opsommen die je flink wat calorieën doen verbranden:

  • Dweilen: 312 calorieën
  • Stofzuigen: 250 calorieën
  • Afstoffen: 170 calorieën
  • Tuinieren: 350 calorieën
  • Strijken: 137 calorieën
  • Koken: 136 calorieën
  • Bed verschonen: 136 calorieën

Hoe fanatieker je bent in je huishouden hoe meer calorieën je verbrandt. Het aantal calorieën die je verbrandt, is wel per uur. Als je dan toch die suffe klusjes moet doen kan je maar beter weten wat het je behalve een schoon huis oplevert, vind je niet?

Tuinieren

Ben je gezegend met een mooie tuin? Je kan ook met tuinieren lekker vet verbranden. Bovendien ben je ook nog eens lekker buiten en kan je de nodige vitamine D gratis op doen. Trek je tuinhandschoenen en laarzen maar aan. Hark de bladeren uit de tuin, verwijder het onkruid of maak een pad ijsvrij. Je verbrandt hiermee zo’n 339 calorieën per uur. Als je dan ook nog het gazon moet maaien kan je er 376 calorieën van maken.

De schuur of de garage opruimen

Hoe vaak heb je dit klusje al uitgesteld? Het is niet het leukste klusje maar het moet wel eens gebeuren. Het is heerlijk om even alles van zijn plaats te halen, er schoon te maken en opnieuw alles op te bergen. Wat je met dit klusje per uur aan calorieën verbrandt? 320!

auto wassenAuto wassen

Met dit klusje kan je ook lekker je calorieën verbranden en het moet toch eens gebeuren. Even de auto een goede wasbeurt geven. Natuurlijk ga je hem niet door de wasstraat rijden, maar gewoon even met de hand goed afsoppen.

Haal dus gauw je emmer, de spons, je velgenreiniger en de wax uit je schuur en klaar dit klusje. Je verbrandt hier 230 calorieën per uur mee.

Verven

Misschien wordt het eens tijd om de woonkamer, gang of keuken eens aan te pakken en er een likje nieuwe verf op te gooien. Ook met dit klusje kan je aardig wat calorieën verbranden. Een uurtje werken doet je lichaam 306 calorieën verbranden. Ga je voor meerdere ruimtes dan kan je wel tot 1200 calorieën verbranden. Dat is toch wel iets om even over na te denken. Je kan nu met plezier aan die verfklus beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *